محیط زیست جهانی

GLOBAL ENVIRONMENT

محیط زیست جهانی

GLOBAL ENVIRONMENT

پنج شهر شگفت انگیز سبز جهان.....مسدر، زمرد سبز خلیج فارس

                      Amazing Green Cities  

شهر سبز زمردی، شهری دارای معیارهای لازم برای کسب رتبه شهر سبز  جهان است و  در این راستا تعدادی از شهرهای اصلی جهان در لیست سالانه ای که توسط کارشناسان گردآوری می شود، آورده شده است.   

معیارهای مورد نظر جهت انتخاب شهر نمونه شامل برنامه ریزی شهری و شاخصهای زیست محیطی، منابع به کارگیری انرژی، مصرف و انتشار انرژی ، بعلاوه روشهای حمل ونقل شهری است، گزینه هایی مانند زندگی سبز (شامل: دسترسی به پارکهای عمومی، مشاغل سبز و ساختمانهای پایدار) و همچنین  دورنمای سبز (مانند بازیافت) مورد توجه کارشناسان جهت انتخاب شهر سبز جهان بوده است.

با توجه به اینکه چالشهای ویژه مناطق شهری پیش روی انتخاب شهر سبز،مانند  جمعیت بالای مردم، حجم زیاد ترافیک، زباله و آلودگی هوا  که فقط تعدادی از موانع  هستند و همچنین اینکه 75% از انرژی جهان توسط مناطق شهری جهان مصرف می شود ( منبع: اتاق خبر صنعتی شبکه توماس) این انتخاب صورت می گیرد.

شهرهای سبز معرفی شده، توازن مدیریتی خاصی در خصوص نیازهای جاری خود، بدون به خطر انداختن آینده شهر ( و محیط زیست) اجرا نموده اند. پنج شهر شگفت انگیز ذیل نه تنها به خاطر  فعالیتهای سبز بلکه به خاطر رهبری، مدیریت و ابتکارات سبز شهرت یافته اند

1-      ریکجاویک، ایسلند

2-     ونکور ، کانادا

3-     پورلتند

4-     کپنهاگ ، دانمارک

5-     مالمو، سوئد

در دهه 1990 کشورهای صنعتی سراسر جهان ، حرکت مشترکی  بر ضد گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوا آغاز و  پروتکل کیوتو را طرح و تصویب نمودند. این توافقتنامه به فرض کاهش اثرات تغییرات آب و هوا از طریق کاهش شش گاز گلخانه ای مورد توافق واقع شد: دی اکسید کردبن، متان، اکسید نیتروژن، هیدرو فلورو کربن، پر فلورو کربن و هگزا فلورید کربن .

دولتها از زمان تصویب این پروتکل در سال 1997و الحاق به این پیمان، قانوناً  به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود تا میانگین 5 درصد زیر میزان گزارش شده در سال 1990 طی یک دوره 4 ساله از سال 2008 تا 2012 متعهد شده اند(منبع بی بی سی). گاهی  بعضی روشهای کاهش سطح انتشار، شامل پذیرش منابع انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و نیروی بادی،  فعالیتهای کشاورزی پایدار و ارتقاء راندمان  انرژی می باشد.

شهر سبز آینده:

مسدر، ابوظبی، امارات متحده عربی

در خاورمیانة  خیس شده در نفت، امارت ابوظبی 10 میلیارد دلار برای ساخت شهر سبز زمردی با عنوان مسدر هزینه کرده است.

مسدر، بر پایه بکارگیری از منابع تجدید پذیر و پایدار شامل انرژی خورشیدی ، نیروی بادی و سوختهای زیستی برای تصفیه آب و انرژی، بعلاوه سیستم حمل و نقل ریلی نوری مترو برپا خواهد شود

ساخت مسدر در ابتدای سال 2008 آغاز شده و طبق برنامه زمان بندی شده این پروژه بایستی تا پایان دهه آینده یعنی سال 2020  تکمیل گردد. این شهر 5 کیلومتر مربعی  با جمعیتی حداکثر حدود 40 تا 50 هزار سکنه خواهد بود.  

خبر: وبلاگ محیط زیست جهانی  

منبع خبر :    http://science.howstuffworks.com/five-amazing-green-cities5.htm

ماهواره های رصد کره زمین (Land Set)


پروژه رصد کره زمین، پس از 35 سال سابقه و با ارسال دو میلیون عکس از سطح کره زمین ، همینک مشغول تجهیز به یک ماهواره جدید و یک برنامه ماموریتی باثبات تر و آماده سازی آن برای پرتاب در سال 2011 می باشد. چرا که دو ماهواره با اسباب و تجهیزات ازکار افتاده که مخازن سوخت ذخیره آن، نیز رو به اتمام می باشد، جوابگوی ادامه این پروژه نخواهد بود. ماهواره های لندست اطلاعاتی را به زمین ارسال می نمایند که دانشمندان در سراسر جهان از این اطلاعات برای نظارت بر محصولات کشاورزی، بررسی کیفیت آب، نقشه برداری از سواحل مرجانی، مدیریت سواحل و سیستم های حل و نقل، برنامه ریزی برای استفاده از خشکی ها، مدیریت موارد اضطراری و حوادث و انجام بسیاری از فعالیت های دیگر استفاده می نمایند. مسئولیت بخش فضایی این پروژه که شامل طراحی و ساخت ماهواره و تجهیزات رصد کره زمین از فضا، پرتاب ماهواره به فضا و آزمایش این ماهواره پس از قرار گرفتن آن در مدار کره زمین می باشد، بر عهده سازمان ناسا می باشد. سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا USGS) 2) که وابسته به وزارت کشور ایالات متحده می باشد نیز مسئولیت بخش زمینی این پروژه را که شامل شبکه ای از ایستگاه های دریافت زمینی، مرکز و تجهیزات کنترل ماهواره، بایگانی و تجهیزات پردازش تصاویر می باشد را بر عهده خواهد داشت. پس از پرتاب ماهواره به فضا و آزمایش صحت کارکرد آن، ناسا مسئولیت کنترل و بهره برداری از این ماهواره را به USGS واگذار خواهد نمود. گیرنده های دوردست گیرنده های دور دست به معنای کسب اطلاعات در مورد هر شئ بدون برقراری تماس جسمی با آن می باشد. ماهواره ها یکی از متعارف ترین ابزارها برای رصد نمودن می باشند و از نخستین روزهای آغاز پروازهای فضایی برای این منظور به کار گرفته شده اند. ماهواره های گیرنده، از کره زمین تصویربرداری نموده و سپس اطلاعات جمع آوری شده را به ایستگاه های دریافت زمینی در سراسر زمین ارسال می نمایند. پس از پردازش و تجزیه و تحلیل این عکس ها، دانشمندان قادر خواهند بود تا تغییرات محیطی مانند آلودگی، تغییرات آب و هوای زمین، میزان استفاده از منابع طبیعی و رشد و توسعه شهرها و دیگر مسایل را مورد بررسی قرار دهند

ادامه مطلب ...